Tipuri de case de marcat in functie de business - Recomandari de echipamente

Te pregătești să îți lansezi afacerea și faci o cercetare în domeniul caselor de marcat? Sau vrei să dai un refresh business-ului tău și să schimbi aparatul fiscal vechi cu unul mai performant? Pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere, ghidează-te după domeniul de activitate și nevoile firmei tale, evaluând în același timp și nivelul la care te afli. 


Alte criterii importante de care este indicat să ții cont atunci când cumperi casa de marcat sunt: numărul de tranzacții efectuate în fiecare zi, capacitatea de stocare a datelor în format electronic, caracteristicile de securitate, dar și alte funcții suplimentare care ar putea fi utile în activitatea firmei. Orice beneficiu în plus ușurează munca angajaților și poate chiar să reprezinte încă o cărămidă pusă la consolidarea succesului tău.  


Pe datecs.ro găsești o gamă diversificată de case de marcat care se pliază pe toate tipurile de afaceri. Iată câteva modele de echipamente și recomandările privind domeniul de activitate. 


Casa de marcat potrivită pentru domeniile fashion și farmaceutic 


În domeniul utilizării caselor de marcat au apărut multe noutăți în ultima perioadă, astfel că este necesar să investești într-un echipament fiscal adaptat acestei evoluții. Spre exemplu, pentru un comerciant care își desfășoară activitatea în sfera fashion ori farmaceutică este recomandat să achiziționeze o imprimantă fiscală care are funcțiile de bază ale unei case de marcat, dar care poate gestiona și alte operațiuni utile afacerii. 

Exemplu de aparat fiscal indicat pentru magazinele de bricolaj


Și în cazul magazinelor de bricolaj este necesar un echipament fiscal care să facă față unui flux mare de tranzacții, așa cum este imprimanta fiscală DATECS FP800. Principalele caracteristici ale acestui aparat sunt: display operator cu funcții directe, interfețe multiple inclusiv LAN, modem de comunicație incorporat cu SIM de date instalat, DUDE Front Application - modul de vânzare și configurare parte integrantă a DUDE ver.1.0.0.0. 

Modelul permite imprimare grafică (logografic, coduri de bare) - dimensiune suportată 576 х 96 dots (max.576 x 336 dots). Viteza de tipărire este de 200mm/secundă. Tipurile de coduri de bare sunt următoarele: EAN8, EAN13, Code 128, interleaved 2of5, Qrcode. 


Case de marcat pentru activitatea de ride sharing


Pentru serviciile de transport persoane, așa cum sunt activitățile de tip ride sharing, dar și pentru cele de curierat, casa de marcat portabilă reprezintă cea mai bună alegere. Acest model de aparat nu ocupă mult spațiu și este ușor de manipulat, astfel că ușurează semnificativ activitatea zilnică a conducătorilor auto. 


O achiziție demnă de luat în considerare ar putea fi noul model de casă de marcat WP50 cu acumulator (disponibil pe alb și pe negru). Printre modificările acestuia se numără: tastatura în limba română, meniul prietenos special reconfigurat, interfețele multiple, modemul de comunicație incorporat cu SIM de date instalat. La acestea se mai adaugă și PIN PAD ready pentru conectare dispozitiv de acceptare carduri bancare marca DATECS. 


Alt model de casă de marcat portabilă este modelul DP05 – disponibil pe albastru, alb și roșu. Acesta are tastatura în limba română, SIM de date inclus și numărul maxim de articole care pot fi stocate în baza de date ajunge până la 100.000. Asigură comunicarea cu РС: pentru programarea, citirea și emiterea de rapoarte din baza de date a articolelor, pentru configurarea parametrilor AMEF și pentru emiterea de bonuri fiscale, rapoarte de închidere precum și emiterea de documente nefiscale.

Modele de case de marcat pentru magazinele mici și centrele medicale


În cazul magazinelor mici, așa cum sunt cele alimentare, și al centrelor medicale, este de un real folos o casă de marcat cu taste mari și meniu prietenos special reconfigurat. Modelul DATECS DP25 este avizat în conformitate cu prevederile art.3 alin.(2) din OUG 28/1999, art.17 lit.f) din Normele de aplicare. Numărul maxim de articole care poate fi stocat în baza de date este de până la 100.000. Aparatul are acumulator – Li-Ion7,4 V 2000m A /h (opțional) și o  viteză de tipărire de 75mm/12linii/secundă. În plus, are interfețe pentru dispozitive suplimentare, după cum urmează: 1x interfață sertar de bani, 2 x RS-232С; 1x USB ( format miniUSB), 1x conexiune LAN, Modem GSM/GPRS incorporat (Quectel model M66, SAR corp 1.683W, GSM 900/1800MHz). 

Alt model de aparat fiscal potrivit pentru aceste tipuri de magazine este DATECS DP25X, care are specificații tehnice identice cu cel de mai sus, însă diferă placa de bază. De asemenea, reprezintă o bună achiziție și casa de marcat DATECS DP150 care are următoarele interfețe pentru dispozitive suplimentare: 1x RS232C - poate fi configurată să lucreze în Mod Vânzări (Înregistrare) cu cititor barecode, cântar, afișaj extern pentru clienți, terminal bancar sau conexiune PC. A doua interfață RS-232C este disponibilă după introducere unui modul suplimentar.


Dacă ai nevoie de consiliere în alegerea casei de marcat pentru business-ul tău, îți stăm la dispoziție. Contactează-ne!

Oportunitatii in afaceri în 2021: 5 directii moderne pentru dezvoltare de care antreprenorii ar trebui să tina contOportunitatii in afaceri în 2021: 5 directii moderne pentru dezvoltare de care antreprenorii ar trebui să tina contPerioada de pandemie nu trebuie privită doar cu ochi critici din cauza provocărilor generate, ci merită să ne concentrăm și pe oportunitățile reale de afaceri în 2021. Unele firme au profitat deja de acestea și și-au schimbat obiectul de activitate ori au dat startul unei digitalizări intense. Fie că ești un antreprenor aflat la început de drum, fie că deja conduci o afacere de mai mult timp, te invităm să descoperi trendurile pieței. Există cinci direcții moderne ...
Conectarea caselor de marcat la ANAF: Ce schimbari vom vedea din 2021Conectarea caselor de marcat la ANAF: Ce schimbari vom vedea din 2021După mai multe etape și amânări, conectarea caselor de marcat la ANAF va deveni realitate în 2021, însă se vor mai efectua teste până la implementarea completă. Amintim că termenul pentru conectarea marilor contribuabili a expirat din 30 septembrie 2020, iar contribuabilii mijlocii și mici au avut termen pana la data de 31 ianuarie 2021. Procedura mai stabilește că operatorii economici care achiziţionează case de marcat după 1 februarie 2021 le vor conecta la ...
Noutati in politica fiscala din Romania: ce trebuie sa stii daca detii o afacereNoutati in politica fiscala din Romania: ce trebuie sa stii daca detii o afacereAnul 2021 a adus un val masiv de noutăți fiscale pe care trebuie să le urmărească cu atenție cei care dețin o afacere. Unele acte normative au intrat recent în vigoare, iar altele urmează să se aplice în viitorul apropiat, în frunte aflându-se modificările aduse Codului fiscal prin Legea nr. 296/2021. Vorbim în continuare despre câteva evenimente cu efecte în luna martie, dar și alte noutăți fiscale pe care autoritățile le au în plan ...
Danubius Exim
Suport Service: 021/200 6000
Datecs.ro - Magazin echipamente fiscale
© Copyright Datecs.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 16326