Tipuri de case de marcat in functie de business - Recomandari de echipamente

Te pregătești să îți lansezi afacerea și faci o cercetare în domeniul caselor de marcat? Sau vrei să dai un refresh business-ului tău și să schimbi aparatul fiscal vechi cu unul mai performant? Pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere, ghidează-te după domeniul de activitate și nevoile firmei tale, evaluând în același timp și nivelul la care te afli. 


Alte criterii importante de care este indicat să ții cont atunci când cumperi casa de marcat sunt: numărul de tranzacții efectuate în fiecare zi, capacitatea de stocare a datelor în format electronic, caracteristicile de securitate, dar și alte funcții suplimentare care ar putea fi utile în activitatea firmei. Orice beneficiu în plus ușurează munca angajaților și poate chiar să reprezinte încă o cărămidă pusă la consolidarea succesului tău.  


Pe datecs.ro găsești o gamă diversificată de case de marcat care se pliază pe toate tipurile de afaceri. Iată câteva modele de echipamente și recomandările privind domeniul de activitate. 


Casa de marcat potrivită pentru domeniile fashion și farmaceutic 


În domeniul utilizării caselor de marcat au apărut multe noutăți în ultima perioadă, astfel că este necesar să investești într-un echipament fiscal adaptat acestei evoluții. Spre exemplu, pentru un comerciant care își desfășoară activitatea în sfera fashion ori farmaceutică este recomandat să achiziționeze o imprimantă fiscală care are funcțiile de bază ale unei case de marcat, dar care poate gestiona și alte operațiuni utile afacerii. 

Exemplu de aparat fiscal indicat pentru magazinele de bricolaj


Și în cazul magazinelor de bricolaj este necesar un echipament fiscal care să facă față unui flux mare de tranzacții, așa cum este imprimanta fiscală DATECS FP800. Principalele caracteristici ale acestui aparat sunt: display operator cu funcții directe, interfețe multiple inclusiv LAN, modem de comunicație incorporat cu SIM de date instalat, DUDE Front Application - modul de vânzare și configurare parte integrantă a DUDE ver.1.0.0.0. 

Modelul permite imprimare grafică (logografic, coduri de bare) - dimensiune suportată 576 х 96 dots (max.576 x 336 dots). Viteza de tipărire este de 200mm/secundă. Tipurile de coduri de bare sunt următoarele: EAN8, EAN13, Code 128, interleaved 2of5, Qrcode. 


Case de marcat pentru activitatea de ride sharing


Pentru serviciile de transport persoane, așa cum sunt activitățile de tip ride sharing, dar și pentru cele de curierat, casa de marcat portabilă reprezintă cea mai bună alegere. Acest model de aparat nu ocupă mult spațiu și este ușor de manipulat, astfel că ușurează semnificativ activitatea zilnică a conducătorilor auto. 


O achiziție demnă de luat în considerare ar putea fi noul model de casă de marcat WP50 cu acumulator (disponibil pe alb și pe negru). Printre modificările acestuia se numără: tastatura în limba română, meniul prietenos special reconfigurat, interfețele multiple, modemul de comunicație incorporat cu SIM de date instalat. La acestea se mai adaugă și PIN PAD ready pentru conectare dispozitiv de acceptare carduri bancare marca DATECS. 


Alt model de casă de marcat portabilă este modelul DP05 – disponibil pe albastru, alb și roșu. Acesta are tastatura în limba română, SIM de date inclus și numărul maxim de articole care pot fi stocate în baza de date ajunge până la 100.000. Asigură comunicarea cu РС: pentru programarea, citirea și emiterea de rapoarte din baza de date a articolelor, pentru configurarea parametrilor AMEF și pentru emiterea de bonuri fiscale, rapoarte de închidere precum și emiterea de documente nefiscale.

Modele de case de marcat pentru magazinele mici și centrele medicale


În cazul magazinelor mici, așa cum sunt cele alimentare, și al centrelor medicale, este de un real folos o casă de marcat cu taste mari și meniu prietenos special reconfigurat. Modelul DATECS DP25 este avizat în conformitate cu prevederile art.3 alin.(2) din OUG 28/1999, art.17 lit.f) din Normele de aplicare. Numărul maxim de articole care poate fi stocat în baza de date este de până la 100.000. Aparatul are acumulator – Li-Ion7,4 V 2000m A /h (opțional) și o  viteză de tipărire de 75mm/12linii/secundă. În plus, are interfețe pentru dispozitive suplimentare, după cum urmează: 1x interfață sertar de bani, 2 x RS-232С; 1x USB ( format miniUSB), 1x conexiune LAN, Modem GSM/GPRS incorporat (Quectel model M66, SAR corp 1.683W, GSM 900/1800MHz). 

Alt model de aparat fiscal potrivit pentru aceste tipuri de magazine este DATECS DP25X, care are specificații tehnice identice cu cel de mai sus, însă diferă placa de bază. De asemenea, reprezintă o bună achiziție și casa de marcat DATECS DP150 care are următoarele interfețe pentru dispozitive suplimentare: 1x RS232C - poate fi configurată să lucreze în Mod Vânzări (Înregistrare) cu cititor barecode, cântar, afișaj extern pentru clienți, terminal bancar sau conexiune PC. A doua interfață RS-232C este disponibilă după introducere unui modul suplimentar.


Dacă ai nevoie de consiliere în alegerea casei de marcat pentru business-ul tău, îți stăm la dispoziție. Contactează-ne!

Ce este si ce face un terminal POS - Ghid de alegere a celei mai bune solutiiCe este si ce face un terminal POS - Ghid de alegere a celei mai bune solutiiÎn planul oricărui business, fie că este la început ori în plină ascensiune, alegerea echipamentelor fiscale este o etapă importantă. Plățile cu cardul prin terminal POS nu mai reprezintă de mulți ani o noutate în comerț, o nișă care se află într-o continuă dezvoltare. Utilizarea POS-ului nu este doar un pas modern pentru dezvoltarea afacerii, ci și o măsură obligatorie reglementată prin lege. Mai exact, este vorba despre Legea 209/2016, cunoscuta ...
Contabilitate si raportare financiara - care sunt standardele internationale si de ce trebuie sa tii cont ca antreprenorContabilitate si raportare financiara - care sunt standardele internationale si de ce trebuie sa tii cont ca antreprenorSocietățile comerciale listate la bursă sunt obligate să adopte standardele internaționale de raportare financiară (IFRS), după cum stabilește Ordinul nr. 881/2012 al Ministerului Finanțelor Publice. De atunci până în prezent au apărut mai multe noutăți în legislația IFRS care pot pune în dificultate și un specialist cu experiență, dacă nu este bine informat. Trecerea la aceste standarde implică schimbări importante în sistemul financiar de ...
Amenzile si alte consecinte asociate neconectarii caselor de marcat la ANAF la timpAmenzile si alte consecinte asociate neconectarii caselor de marcat la ANAF la timpLegiuitorii nu mai sunt dispuși să amâne termenul pentru conectarea caselor de marcat la serverul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Data limită pentru operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili a expirat la finalul lunii iunie 2021, iar cel pentru IMM-uri (întreprinderile mici și mijlocii) se apropie cu pași repezi – 30 noiembrie 2021. Firmele care nu respectă termenele de conectare vor suporta consecințe majore, amenzile ...
Danubius Exim
Suport Service: 021/200 6000
Datecs.ro - Magazin echipamente fiscale
© Copyright Datecs.ro 2023. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 16326