Tipuri de case de marcat in functie de business - Recomandari de echipamente

Te pregătești să îți lansezi afacerea și faci o cercetare în domeniul caselor de marcat? Sau vrei să dai un refresh business-ului tău și să schimbi aparatul fiscal vechi cu unul mai performant? Pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere, ghidează-te după domeniul de activitate și nevoile firmei tale, evaluând în același timp și nivelul la care te afli. 


Alte criterii importante de care este indicat să ții cont atunci când cumperi casa de marcat sunt: numărul de tranzacții efectuate în fiecare zi, capacitatea de stocare a datelor în format electronic, caracteristicile de securitate, dar și alte funcții suplimentare care ar putea fi utile în activitatea firmei. Orice beneficiu în plus ușurează munca angajaților și poate chiar să reprezinte încă o cărămidă pusă la consolidarea succesului tău.  


Pe datecs.ro găsești o gamă diversificată de case de marcat care se pliază pe toate tipurile de afaceri. Iată câteva modele de echipamente și recomandările privind domeniul de activitate. 


Casa de marcat potrivită pentru domeniile fashion și farmaceutic 


În domeniul utilizării caselor de marcat au apărut multe noutăți în ultima perioadă, astfel că este necesar să investești într-un echipament fiscal adaptat acestei evoluții. Spre exemplu, pentru un comerciant care își desfășoară activitatea în sfera fashion ori farmaceutică este recomandat să achiziționeze o imprimantă fiscală care are funcțiile de bază ale unei case de marcat, dar care poate gestiona și alte operațiuni utile afacerii. 

Exemplu de aparat fiscal indicat pentru magazinele de bricolaj


Și în cazul magazinelor de bricolaj este necesar un echipament fiscal care să facă față unui flux mare de tranzacții, așa cum este imprimanta fiscală DATECS FP800. Principalele caracteristici ale acestui aparat sunt: display operator cu funcții directe, interfețe multiple inclusiv LAN, modem de comunicație incorporat cu SIM de date instalat, DUDE Front Application - modul de vânzare și configurare parte integrantă a DUDE ver.1.0.0.0. 

Modelul permite imprimare grafică (logografic, coduri de bare) - dimensiune suportată 576 х 96 dots (max.576 x 336 dots). Viteza de tipărire este de 200mm/secundă. Tipurile de coduri de bare sunt următoarele: EAN8, EAN13, Code 128, interleaved 2of5, Qrcode. 


Case de marcat pentru activitatea de ride sharing


Pentru serviciile de transport persoane, așa cum sunt activitățile de tip ride sharing, dar și pentru cele de curierat, casa de marcat portabilă reprezintă cea mai bună alegere. Acest model de aparat nu ocupă mult spațiu și este ușor de manipulat, astfel că ușurează semnificativ activitatea zilnică a conducătorilor auto. 


O achiziție demnă de luat în considerare ar putea fi noul model de casă de marcat WP50 cu acumulator (disponibil pe alb și pe negru). Printre modificările acestuia se numără: tastatura în limba română, meniul prietenos special reconfigurat, interfețele multiple, modemul de comunicație incorporat cu SIM de date instalat. La acestea se mai adaugă și PIN PAD ready pentru conectare dispozitiv de acceptare carduri bancare marca DATECS. 


Alt model de casă de marcat portabilă este modelul DP05 – disponibil pe albastru, alb și roșu. Acesta are tastatura în limba română, SIM de date inclus și numărul maxim de articole care pot fi stocate în baza de date ajunge până la 100.000. Asigură comunicarea cu РС: pentru programarea, citirea și emiterea de rapoarte din baza de date a articolelor, pentru configurarea parametrilor AMEF și pentru emiterea de bonuri fiscale, rapoarte de închidere precum și emiterea de documente nefiscale.

Modele de case de marcat pentru magazinele mici și centrele medicale


În cazul magazinelor mici, așa cum sunt cele alimentare, și al centrelor medicale, este de un real folos o casă de marcat cu taste mari și meniu prietenos special reconfigurat. Modelul DATECS DP25 este avizat în conformitate cu prevederile art.3 alin.(2) din OUG 28/1999, art.17 lit.f) din Normele de aplicare. Numărul maxim de articole care poate fi stocat în baza de date este de până la 100.000. Aparatul are acumulator – Li-Ion7,4 V 2000m A /h (opțional) și o  viteză de tipărire de 75mm/12linii/secundă. În plus, are interfețe pentru dispozitive suplimentare, după cum urmează: 1x interfață sertar de bani, 2 x RS-232С; 1x USB ( format miniUSB), 1x conexiune LAN, Modem GSM/GPRS incorporat (Quectel model M66, SAR corp 1.683W, GSM 900/1800MHz). 

Alt model de aparat fiscal potrivit pentru aceste tipuri de magazine este DATECS DP25X, care are specificații tehnice identice cu cel de mai sus, însă diferă placa de bază. De asemenea, reprezintă o bună achiziție și casa de marcat DATECS DP150 care are următoarele interfețe pentru dispozitive suplimentare: 1x RS232C - poate fi configurată să lucreze în Mod Vânzări (Înregistrare) cu cititor barecode, cântar, afișaj extern pentru clienți, terminal bancar sau conexiune PC. A doua interfață RS-232C este disponibilă după introducere unui modul suplimentar.


Dacă ai nevoie de consiliere în alegerea casei de marcat pentru business-ul tău, îți stăm la dispoziție. Contactează-ne!

Scurt ghid de documente contabile și fiscale pentru antreprenorii din retailScurt ghid de documente contabile și fiscale pentru antreprenorii din retailDacă ai pornit recent pe calea antreprenoriatului în retail ori ai această intenție în viitorul apropiat, trebuie să iei în calcul și documentele contabile și fiscale ale afacerii tale. Indiferent de mărimea și specificul firmei, legea te obligă să ai un contabil intern (angajat) ori extern. Contabilul te va informa încă de la primele întâlniri care sunt documentele contabile și fiscale de care are nevoie, dar și alte informații asemănătoare. ...
Conectarea caselor de marcat la ANAF - ce date vor fi transmiseConectarea caselor de marcat la ANAF - ce date vor fi transmiseConectarea caselor de marcat la ANAF, procedură începută oficial la 31 martie 2021, se realizează pe categorii de contribuabili și urmează să se finalizeze la finalul lunii noiembrie 2021. Ministerul Finanțelor Publice și ANAF au depus eforturi pentru ca proiectul digital care vizează conectarea aparatelor fiscale de marcat la sistemul informatic să fie definitivat în acest an. REMINDER - termenele pentru conectarea caselor de marcat la ANAF În calendarul de ...
Comert cu amanuntul si comert cu ridicata: diferente contabile, legislative si de profitabilitateComert cu amanuntul si comert cu ridicata: diferente contabile, legislative si de profitabilitateComerțul, fie că este cu amănuntul ori cu ridicata, este sectorul care domină economia românească. Tot mai mulți antreprenori au fost interesați să dezvolte afaceri în această sferă, iar trendul se va menține ascendent și în următorii ani. La baza acestuia, evident, stă consumul, iar apetitul pentru cumpărături al românilor a crescut semnificativ chiar și în noul context pandemic. Dezbatem în continuare cele două concepte - comerț cu ...
Danubius Exim
Suport Service: 021/200 6000
Datecs.ro - Magazin echipamente fiscale
© Copyright Datecs.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 16326