Importanta unei case de marcat performanta sau de ce sa investesti intr-un echipament fiscal premium!

Procurarea logisticii necesare pentru afacerea ta include, de asemenea, si achizitionarea echipamentelor fiscale. Pentru business-urile care presupun comercializarea produselor si serviciilor direct catre populatie, este instituita obligativitatea utilizarii aparatelor de marcat, categorie din care fac parte si casele de marcat – bineinteles, cu exceptiile prevazute de lege. Importanta acestora este majora, mai ales daca ne raportam la beneficiile pe care le ofera utilizarea unor case de marcat performante.

Casele de marcat moderne, mai mult decat simple instrumente de calcul

Actualele case de marcat sunt realizate conform noilor prevederi legislative introduse prin H.G. 804/2017, prevederi care au avut ca rezultat crearea unor echipamente cu o tehnologie care sa se adapteze tendintelor unui sistem fiscal modern, debirocratizat, eficient.
Elementele de noutate au drept consecinta crearea posibilitatii pentru utilizatorii de case de marcat de a transmite informatiile fiscale privind operatiunile realizate cu o casa de marcat direct catre ANAF.

Desigur, desi casele de marcat din noua generatie ofera posibilitatea transmiterii datelor, utilizatorii trebuie sa mai astepte si finalizarea proceselor operationale de catre autoritatile fiscale, abia la acel moment existand intreaga infrastructura necesara realizarii transferului informatiilor.  

Casele de marcat moderne detin  functii menite atat sa asigure conformitatea cu cerinta legala, cat si controlul managementului asupra vanzarilor.. Prin intermediul softurilor integrate in modelele de case de marcat premium, managerii pot introduce metode alternative de plata, pe care sa le puna la dispozitia clientilor.

Concret, se pot accepta la plata diverse metode care inlocuiesc cu succes numerarul: cupoanele valorice, tichetele de masa, vouchere si alte instrumente de promovare valorice, carduri bancare, aplicatii de plata instalate pe mobil, etc.. Pentru a beneficia de aceasta flexibilitate, sunt doua conditii de indeplinit: aplicatia casei de marcat sa permita inregistrarea corecta a metodelor de plata si, din punct de vedere, constructiv sa se poata integra cu aparatul de autentificare a instrumentului de plata – POS bancar, scanner barcode sau QR, cititor NFC sau Bluetooth. O functionalitate tot mai cautata si recent introdusa prin legislatie este cea de eliberare avans numerar catre clientii utilizatori de carduri. Este foarte important ca aceasta operatiune sa fie corect inregistrata in registrii casei de marcat.

Cat control iti aduce o casa de marcat?

 Casele de marcat ofera posibilitatea de a fi utilizate impreuna cu diferite accesorii, cum ar fi setarele de bani. In acest mod, numerarul poate fi stocat in conditii sigure. Folosirea unei case de marcat cu sertar pentru bani reprezinta, in acelasi timp si o modalitate facila de a organiza bancnotele, voucherele de reducere, tichetele de cumparaturi si alte elemente necesare desfasurarii tranzactiilor, cum ar fi stampilele. Casa de marcat integrata cu sertarul de numerar permite deschiderea acestuia doar la inchiderea unui bon fiscal. Aplicatia casei de marcat trebuie sa va “spuna” in orice moment cuantumul sumei in numerar disponibila in sertar. Daca privim prin prisma faptului ca acestea permit foarte multe operatiuni, cum ar fi aplicarea reducerilor sau majorarilor pe un produs sau pe un grup de produse, anularea selectiva a unor produse inregistrate in bon, compensari de avans, introducere CIF client, introducere numar si data factura – iata, devine foarte important ca toate aceste operatiuni sa fie controlate printr-o configurare corecta si prin elaborarea de rapoarte concludente. Pe de alta parte, in discutia despre securizarea operatiunilor trebuie sa vorbim si despre obligativitatea legala de a utiliza aparate de marcat dotate cu jurnal electronic, . Ce au in plus aceste aparate? Softuri dedicate pentru transmiterea raportului Z si a tuturor tranzactiilor efectuate catre serverele ANAF. Aceasta reprezinta o masura legislativa care are rolul de a minimiza frauda fiscala. Pentru comercianti este foarte important ca noua casa de marcat achizitionata sa permita o extragere facila a datelor de raportat, atat prin operarea directa a aparatului fiscal cat si prin utilizarea unor utilitare dedicate de la un PC conectat cu aparatul fiscal.

Iar daca vorbim de utilitare software, ideal ar fi sa aveti la dispozitie instrumente pentru administrarea bazei de date de articole. 

Programele de gestiune magazin in era digitală: de ce ai nevoie în plus cand vinzi si onlineProgramele de gestiune magazin in era digitală: de ce ai nevoie în plus cand vinzi si onlineÎn ultimii ani, comerțul electronic a fost într-o continuă creștere, însă anul 2020 a depășit așteptările tuturor. Pe fondul pandemiei, tot mai multe firme și-au extins activitatea în online. Și dacă vrei să ții pasul cu acestea, ia în calcul că există anumite aspecte de bază legate de programele de gestiune magazin, dar și de contabilitate și fiscalitate. Beneficiile pe care le oferă un soft de gestiune pentru magazin par să nu mai fie ...
Comunicat Danubius EximComunicat Danubius EximStimate Utilizator casa de marcat, Iti multumim ca ai ales sa folosesti produsele noastre si pentru ca ne dorim sa beneficiezi de servicii de calitate de indata ce ai nevoie de acestea am creat o retea de distributie de peste 350 unitati acreditate in toata tara. Fiecare utilizator este liber sa aleaga pe oricare dintre acestia, iar lista completa o gasiti aici: https://www.datecs.ro/distribuitori-case-de-marcat.html Danubius Exim doreste sa te asigure ca exista in permanenta un stoc suficient ...
Fiscalizare Statii Carburanti - O Noua Solutie de Plata in Regim de Auto-ServireFiscalizare Statii Carburanti - O Noua Solutie de Plata in Regim de Auto-ServireFiscalizare Statii Carburanti - O Nouă Solutie de Plata in Regim de Auto-ServiFiind pioneri ai domeniului ne implicam activ in fundamentarea legislatiei fiscale si in implementarea sa corecta in toate domeniile de activitate. Pe langa aceste operatiuni, suntem intr-un proces continuu de analiza a problemelor cu care se confrunta toti agentii economici in acest moment si ne dorim sa dezvoltam pentru ei cele mai bune solutii fiscale din Romania. Asadar, alaturi de partenerii PetroSol, am propus ...
Danubius Exim
Suport Service: 021/200 6000
Datecs.ro - Magazin echipamente fiscale
© Copyright Datecs.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 16326