Fiscalizare Statii Carburanti - O Noua Solutie de Plata in Regim de Auto-Servire

Fiscalizare Statii Carburanti - O Nouă Solutie de Plata in Regim de Auto-ServiFiind pioneri ai domeniului ne implicam activ in fundamentarea legislatiei fiscale si in implementarea sa corecta in toate domeniile de activitate. Pe langa aceste operatiuni, suntem intr-un proces continuu de analiza a problemelor cu care se confrunta toti agentii economici in acest moment si ne dorim sa dezvoltam pentru ei cele mai bune solutii fiscale din Romania. Asadar, alaturi de partenerii PetroSol, am propus spre avizare tehnica o nouă solutie fiscala pentru agentii economici ce opereaza statiile de carburanti.

Noua solutie de fiscalizare statii carburanti

Solutia fiscala completa pentru OPT, proaspat propusa pentru aprobare, este un sistem compus din PetroSol OPT si imprimanta fiscala de tip kiosk DATECS SK1-21. Aceasta solutie se adreseaza comerciantilor de produse energetice ce opereaza in acest moment, dar si celor ce isi doresc deschiderea de statii de distributie carburanti (benzina, motorina, GPL, GNC, etc.).

Noua noastra solutie fiscala urmeaza a fi avizata conform cu toate reglementările legale în vigoare. Emiterea bonurilor fiscale se va realiza cu o imprimanta fiscala Datecs SK1-21, un echipament specializat pentru solutiile de tip chiosc, cu rola mare de hartie, imprimare termica si mentenanta facil de efectuat.

Aceasta imprimanta fiscala printeaza pe o latime de 57 mm si imprima coduri de bare 1D si 2D. De asemenea, imprimanta DATECS SK1-21 rezista si la temperaturi de -20°C, fapt ce o recomanda pentru solutiile de plata in regim de Auto-Servire din statiile de carburanti, in orice conditii meteo.

Ce beneficii aduce noul sistem de incasare si gestiune?

PetroSol OPT este o solutie completa de plata in regim de Auto-Servire si poate functiona in mod independent sau integrat cu PetroSol POS. Solutia isi propune sa creeze un flux simplu de incasari non-stop prin auto-servire si sa degreveze statiile de alimentare de aglomeratia caracteristica.

Aplicația asociata noului sistem de fiscalizare pentru statiile de carburanti este intuitiva, multilingva si foarte usor de folosit de catre utilizatorii finali, oferindu-le acestora posibilitatea de a plati cu numerar, card bancar sau card de flote. Aceste optiuni se pot stabili in functie de preferintele si nevoile de fiscalizare are comerciantului, dar si de terminalul dorit.

Utilizarea acestei solutii permite comerciantilor sa implementeze noi concepte operationale prin oferirea posibilitatii de functionare a statiilor in diverse regimuri ce nu sunt disponibile in mod curent:

Auto-Servire completa - prin aceasta solutie se elimina necesitatea casierilor in statie, deschizand astfel posibilitatea de a avea statii rentabile in zone cu fluxuri mici;
Auto-Servire pentru perioada de noapte - astfel, se elimina necesitatea prezentei casierilor pentru perioada de noapte, cand atat vanzarile de magazin, cat si de carburant sunt scazute;
Regim Banda-Rapida - solutie propusa pentru statiile aglomerate (oferind posibilitatea clienților grabiti sa alimente si sa-si continue drumul rapid sau sa alimenteze si apoi sa poata face cumparaturile din magazin linistiti)
Avand la dispozitie toate aceste solutii, comerciantii de carburant isi pot diversifica afacerile atat in plan geografic, cat si in plan operational. Noul regim de fiscalizare statii carburanti isi propune cresterea volumelor de carburant vandute si reducerea costurilor operationale, in mod concomitent.

De ce sa alegi o solutie bazata pe auto-servire?

Soluțiile ce ajuta la implementarea de Auto-Servire pentru statiile de distributie de carburant functioneaza cu succes de foarte multi ani in alte tari europene si nu numai, datorita nenumaratelor beneficii pe care acestea le aduc, atat de partea comerciantilor, cat si de cea a clientilor. 

Pe masura ce Romania ajunge la nivelul de dezvoltare al tarilor in care solutiile de fiscalizare bazate pe self-service au fost deja implementate, acest tip de solutii vor deveni rentabile sau chiar obligatorii in anumite conditii, cum ar fi zonele in care mana de lucru nu este disponibila usor.

Pompele ce functioneaza pe principiul “Pay at Pump” sunt o solutie alternativa fiabila pentru comerciantii de carburanti, deoarece asigura un flux foarte simplu de alimentare si incasare, degrevand in acelasi timp aglomeratia din interiorul benzinariilor si permitand respectarea normelor de distantare sociala, chiar si in momentele de varf.

Ce este si ce face un terminal POS - Ghid de alegere a celei mai bune solutiiCe este si ce face un terminal POS - Ghid de alegere a celei mai bune solutiiÎn planul oricărui business, fie că este la început ori în plină ascensiune, alegerea echipamentelor fiscale este o etapă importantă. Plățile cu cardul prin terminal POS nu mai reprezintă de mulți ani o noutate în comerț, o nișă care se află într-o continuă dezvoltare. Utilizarea POS-ului nu este doar un pas modern pentru dezvoltarea afacerii, ci și o măsură obligatorie reglementată prin lege. Mai exact, este vorba despre Legea 209/2016, cunoscuta ...
Contabilitate si raportare financiara - care sunt standardele internationale si de ce trebuie sa tii cont ca antreprenorContabilitate si raportare financiara - care sunt standardele internationale si de ce trebuie sa tii cont ca antreprenorSocietățile comerciale listate la bursă sunt obligate să adopte standardele internaționale de raportare financiară (IFRS), după cum stabilește Ordinul nr. 881/2012 al Ministerului Finanțelor Publice. De atunci până în prezent au apărut mai multe noutăți în legislația IFRS care pot pune în dificultate și un specialist cu experiență, dacă nu este bine informat. Trecerea la aceste standarde implică schimbări importante în sistemul financiar de ...
Amenzile si alte consecinte asociate neconectarii caselor de marcat la ANAF la timpAmenzile si alte consecinte asociate neconectarii caselor de marcat la ANAF la timpLegiuitorii nu mai sunt dispuși să amâne termenul pentru conectarea caselor de marcat la serverul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Data limită pentru operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili a expirat la finalul lunii iunie 2021, iar cel pentru IMM-uri (întreprinderile mici și mijlocii) se apropie cu pași repezi – 30 noiembrie 2021. Firmele care nu respectă termenele de conectare vor suporta consecințe majore, amenzile ...
Danubius Exim
Suport Service: 021/200 6000
Datecs.ro - Magazin echipamente fiscale
© Copyright Datecs.ro 2023. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 16326