Fiscalizare Statii Carburanti - O Noua Solutie de Plata in Regim de Auto-Servire

Fiscalizare Statii Carburanti - O Nouă Solutie de Plata in Regim de Auto-ServiFiind pioneri ai domeniului ne implicam activ in fundamentarea legislatiei fiscale si in implementarea sa corecta in toate domeniile de activitate. Pe langa aceste operatiuni, suntem intr-un proces continuu de analiza a problemelor cu care se confrunta toti agentii economici in acest moment si ne dorim sa dezvoltam pentru ei cele mai bune solutii fiscale din Romania. Asadar, alaturi de partenerii PetroSol, am propus spre avizare tehnica o nouă solutie fiscala pentru agentii economici ce opereaza statiile de carburanti.

Noua solutie de fiscalizare statii carburanti

Solutia fiscala completa pentru OPT, proaspat propusa pentru aprobare, este un sistem compus din PetroSol OPT si imprimanta fiscala de tip kiosk DATECS SK1-21. Aceasta solutie se adreseaza comerciantilor de produse energetice ce opereaza in acest moment, dar si celor ce isi doresc deschiderea de statii de distributie carburanti (benzina, motorina, GPL, GNC, etc.).

Noua noastra solutie fiscala urmeaza a fi avizata conform cu toate reglementările legale în vigoare. Emiterea bonurilor fiscale se va realiza cu o imprimanta fiscala Datecs SK1-21, un echipament specializat pentru solutiile de tip chiosc, cu rola mare de hartie, imprimare termica si mentenanta facil de efectuat.

Aceasta imprimanta fiscala printeaza pe o latime de 57 mm si imprima coduri de bare 1D si 2D. De asemenea, imprimanta DATECS SK1-21 rezista si la temperaturi de -20°C, fapt ce o recomanda pentru solutiile de plata in regim de Auto-Servire din statiile de carburanti, in orice conditii meteo.

Ce beneficii aduce noul sistem de incasare si gestiune?

PetroSol OPT este o solutie completa de plata in regim de Auto-Servire si poate functiona in mod independent sau integrat cu PetroSol POS. Solutia isi propune sa creeze un flux simplu de incasari non-stop prin auto-servire si sa degreveze statiile de alimentare de aglomeratia caracteristica.

Aplicația asociata noului sistem de fiscalizare pentru statiile de carburanti este intuitiva, multilingva si foarte usor de folosit de catre utilizatorii finali, oferindu-le acestora posibilitatea de a plati cu numerar, card bancar sau card de flote. Aceste optiuni se pot stabili in functie de preferintele si nevoile de fiscalizare are comerciantului, dar si de terminalul dorit.

Utilizarea acestei solutii permite comerciantilor sa implementeze noi concepte operationale prin oferirea posibilitatii de functionare a statiilor in diverse regimuri ce nu sunt disponibile in mod curent:

Auto-Servire completa - prin aceasta solutie se elimina necesitatea casierilor in statie, deschizand astfel posibilitatea de a avea statii rentabile in zone cu fluxuri mici;
Auto-Servire pentru perioada de noapte - astfel, se elimina necesitatea prezentei casierilor pentru perioada de noapte, cand atat vanzarile de magazin, cat si de carburant sunt scazute;
Regim Banda-Rapida - solutie propusa pentru statiile aglomerate (oferind posibilitatea clienților grabiti sa alimente si sa-si continue drumul rapid sau sa alimenteze si apoi sa poata face cumparaturile din magazin linistiti)
Avand la dispozitie toate aceste solutii, comerciantii de carburant isi pot diversifica afacerile atat in plan geografic, cat si in plan operational. Noul regim de fiscalizare statii carburanti isi propune cresterea volumelor de carburant vandute si reducerea costurilor operationale, in mod concomitent.

De ce sa alegi o solutie bazata pe auto-servire?

Soluțiile ce ajuta la implementarea de Auto-Servire pentru statiile de distributie de carburant functioneaza cu succes de foarte multi ani in alte tari europene si nu numai, datorita nenumaratelor beneficii pe care acestea le aduc, atat de partea comerciantilor, cat si de cea a clientilor. 

Pe masura ce Romania ajunge la nivelul de dezvoltare al tarilor in care solutiile de fiscalizare bazate pe self-service au fost deja implementate, acest tip de solutii vor deveni rentabile sau chiar obligatorii in anumite conditii, cum ar fi zonele in care mana de lucru nu este disponibila usor.

Pompele ce functioneaza pe principiul “Pay at Pump” sunt o solutie alternativa fiabila pentru comerciantii de carburanti, deoarece asigura un flux foarte simplu de alimentare si incasare, degrevand in acelasi timp aglomeratia din interiorul benzinariilor si permitand respectarea normelor de distantare sociala, chiar si in momentele de varf.

Decont 300 sau decont de TVA - ce trebuie sa stii in 2021Decont 300 sau decont de TVA - ce trebuie sa stii in 2021Declarația 300, cunoscută pe scena fiscală și ca decont 300 sau decont de TVA, se află în topul formularelor obligatorii în relația cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Începând cu anul 2019, acesta se transmite numai prin mijloace electronice de transmitere la distanță. În această primăvară, Fiscul a adus noi modificări Declarației 300, care au fost oficializate prin Ordinul nr. 632/2021(Monitorul Oficial nr. 464 din 4 mai 2021). ...
TOP 5 cele mai folosite operatiuni pe casa de marcatTOP 5 cele mai folosite operatiuni pe casa de marcatCasa de marcat nu mai este de ceva vreme doar un simplu instrument de efectuat calcule și încasat. Grație tendințelor tehnologice care au avut un impact major și în sfera fiscală, asistăm la transformări care până recent păreau aproape imposibile. În prezent, aceste aparate fiscale au integrate multe funcții care ușurează considerabil activitatea operatorilor economici. Iată care sunt cele mai utilizate operațiuni pe casa de marcat și la ce sunt acestea ...
Scurt ghid de documente contabile și fiscale pentru antreprenorii din retailScurt ghid de documente contabile și fiscale pentru antreprenorii din retailDacă ai pornit recent pe calea antreprenoriatului în retail ori ai această intenție în viitorul apropiat, trebuie să iei în calcul și documentele contabile și fiscale ale afacerii tale. Indiferent de mărimea și specificul firmei, legea te obligă să ai un contabil intern (angajat) ori extern. Contabilul te va informa încă de la primele întâlniri care sunt documentele contabile și fiscale de care are nevoie, dar și alte informații asemănătoare. ...
Danubius Exim
Suport Service: 021/200 6000
Datecs.ro - Magazin echipamente fiscale
© Copyright Datecs.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 16326