Fiscalizare Statii Carburanti - O Noua Solutie de Plata in Regim de Auto-Servire

Fiscalizare Statii Carburanti - O Nouă Solutie de Plata in Regim de Auto-ServiFiind pioneri ai domeniului ne implicam activ in fundamentarea legislatiei fiscale si in implementarea sa corecta in toate domeniile de activitate. Pe langa aceste operatiuni, suntem intr-un proces continuu de analiza a problemelor cu care se confrunta toti agentii economici in acest moment si ne dorim sa dezvoltam pentru ei cele mai bune solutii fiscale din Romania. Asadar, alaturi de partenerii PetroSol, am propus spre avizare tehnica o nouă solutie fiscala pentru agentii economici ce opereaza statiile de carburanti.

Noua solutie de fiscalizare statii carburanti

Solutia fiscala completa pentru OPT, proaspat propusa pentru aprobare, este un sistem compus din PetroSol OPT si imprimanta fiscala de tip kiosk DATECS SK1-21. Aceasta solutie se adreseaza comerciantilor de produse energetice ce opereaza in acest moment, dar si celor ce isi doresc deschiderea de statii de distributie carburanti (benzina, motorina, GPL, GNC, etc.).

Noua noastra solutie fiscala urmeaza a fi avizata conform cu toate reglementările legale în vigoare. Emiterea bonurilor fiscale se va realiza cu o imprimanta fiscala Datecs SK1-21, un echipament specializat pentru solutiile de tip chiosc, cu rola mare de hartie, imprimare termica si mentenanta facil de efectuat.

Aceasta imprimanta fiscala printeaza pe o latime de 57 mm si imprima coduri de bare 1D si 2D. De asemenea, imprimanta DATECS SK1-21 rezista si la temperaturi de -20°C, fapt ce o recomanda pentru solutiile de plata in regim de Auto-Servire din statiile de carburanti, in orice conditii meteo.

Ce beneficii aduce noul sistem de incasare si gestiune?

PetroSol OPT este o solutie completa de plata in regim de Auto-Servire si poate functiona in mod independent sau integrat cu PetroSol POS. Solutia isi propune sa creeze un flux simplu de incasari non-stop prin auto-servire si sa degreveze statiile de alimentare de aglomeratia caracteristica.

Aplicația asociata noului sistem de fiscalizare pentru statiile de carburanti este intuitiva, multilingva si foarte usor de folosit de catre utilizatorii finali, oferindu-le acestora posibilitatea de a plati cu numerar, card bancar sau card de flote. Aceste optiuni se pot stabili in functie de preferintele si nevoile de fiscalizare are comerciantului, dar si de terminalul dorit.

Utilizarea acestei solutii permite comerciantilor sa implementeze noi concepte operationale prin oferirea posibilitatii de functionare a statiilor in diverse regimuri ce nu sunt disponibile in mod curent:

Auto-Servire completa - prin aceasta solutie se elimina necesitatea casierilor in statie, deschizand astfel posibilitatea de a avea statii rentabile in zone cu fluxuri mici;
Auto-Servire pentru perioada de noapte - astfel, se elimina necesitatea prezentei casierilor pentru perioada de noapte, cand atat vanzarile de magazin, cat si de carburant sunt scazute;
Regim Banda-Rapida - solutie propusa pentru statiile aglomerate (oferind posibilitatea clienților grabiti sa alimente si sa-si continue drumul rapid sau sa alimenteze si apoi sa poata face cumparaturile din magazin linistiti)
Avand la dispozitie toate aceste solutii, comerciantii de carburant isi pot diversifica afacerile atat in plan geografic, cat si in plan operational. Noul regim de fiscalizare statii carburanti isi propune cresterea volumelor de carburant vandute si reducerea costurilor operationale, in mod concomitent.

De ce sa alegi o solutie bazata pe auto-servire?

Soluțiile ce ajuta la implementarea de Auto-Servire pentru statiile de distributie de carburant functioneaza cu succes de foarte multi ani in alte tari europene si nu numai, datorita nenumaratelor beneficii pe care acestea le aduc, atat de partea comerciantilor, cat si de cea a clientilor. 

Pe masura ce Romania ajunge la nivelul de dezvoltare al tarilor in care solutiile de fiscalizare bazate pe self-service au fost deja implementate, acest tip de solutii vor deveni rentabile sau chiar obligatorii in anumite conditii, cum ar fi zonele in care mana de lucru nu este disponibila usor.

Pompele ce functioneaza pe principiul “Pay at Pump” sunt o solutie alternativa fiabila pentru comerciantii de carburanti, deoarece asigura un flux foarte simplu de alimentare si incasare, degrevand in acelasi timp aglomeratia din interiorul benzinariilor si permitand respectarea normelor de distantare sociala, chiar si in momentele de varf.

Scurt ghid de documente contabile și fiscale pentru antreprenorii din retailScurt ghid de documente contabile și fiscale pentru antreprenorii din retailDacă ai pornit recent pe calea antreprenoriatului în retail ori ai această intenție în viitorul apropiat, trebuie să iei în calcul și documentele contabile și fiscale ale afacerii tale. Indiferent de mărimea și specificul firmei, legea te obligă să ai un contabil intern (angajat) ori extern. Contabilul te va informa încă de la primele întâlniri care sunt documentele contabile și fiscale de care are nevoie, dar și alte informații asemănătoare. ...
Conectarea caselor de marcat la ANAF - ce date vor fi transmiseConectarea caselor de marcat la ANAF - ce date vor fi transmiseConectarea caselor de marcat la ANAF, procedură începută oficial la 31 martie 2021, se realizează pe categorii de contribuabili și urmează să se finalizeze la finalul lunii noiembrie 2021. Ministerul Finanțelor Publice și ANAF au depus eforturi pentru ca proiectul digital care vizează conectarea aparatelor fiscale de marcat la sistemul informatic să fie definitivat în acest an. REMINDER - termenele pentru conectarea caselor de marcat la ANAF În calendarul de ...
Comert cu amanuntul si comert cu ridicata: diferente contabile, legislative si de profitabilitateComert cu amanuntul si comert cu ridicata: diferente contabile, legislative si de profitabilitateComerțul, fie că este cu amănuntul ori cu ridicata, este sectorul care domină economia românească. Tot mai mulți antreprenori au fost interesați să dezvolte afaceri în această sferă, iar trendul se va menține ascendent și în următorii ani. La baza acestuia, evident, stă consumul, iar apetitul pentru cumpărături al românilor a crescut semnificativ chiar și în noul context pandemic. Dezbatem în continuare cele două concepte - comerț cu ...
Danubius Exim
Suport Service: 021/200 6000
Datecs.ro - Magazin echipamente fiscale
© Copyright Datecs.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 16326