Ce tipuri de case de marcat sunt admise dupa noile reglementari fiscale?

Modificarile fiscale recente atrag necesitatea inlocuirii caselor de marcat clasice cu modele care functioneaza pe baza unui jurnal electronic. Potrivit hotararii de Guvern care a fost publicata in urma cu doar cateva luni in Monitorul Oficial, exista 6 tipuri principale de case de marcat admise:

Case de marcat electronice cu structura inchisa, izolate

Casele de marcat izolate au incorporata o componenta hardware ce face posibila utilizarea unui set fix de functii. De asemenea, acestea detin o baza de date proprie si functioneaza independent, fara sa necesite conectarea la alte dispozitive mobile sau fixe. Atat modulul fiscal cat si programul de aplicatie si de control sunt incluse in memoria fixa a echipamentului.

Case de marcat electronice cu structura inchisa, conectate la calculator

Casele de marcat electronice cu structura inchisa au in plus fata de aparatele fiscale mentionate anterior o interfata care permite conectarea lor la un calculator. Programul are insa limitari in ceea ce priveste modificarile, completarile, citirile bazei de date interne, precum si ale emiterii de documente fiscale.

Case de marcat electronice computerizate

Casele de marcat din aceasta categorie sunt realizate pe o structura standard de calculator, in a carei componenta se regaseste o placa fiscala. Aceasta placa fiscala contine un program de control si un modul fiscal proprii, care functioneaza impreuna cu programul de aplicatie al casei de marcat.

Imprimante fiscale

Imprimantele fiscale sunt echipamente care contin un modul fiscal, controlat prin intermediul unui program de memorie fiscala. Aceste aparaturi nu au programe de aplicatii proprii; ele se interfateaza cu un dispozitiv smart (telefon, tableta etc), precum si cu sistemele de top POS prin cablu serial, magistrala seriala, retea, Wi-Fi sau bluetooth.

Terminale cu functii de case de marcat electronice

In aceasta categorie intra toate dispozitivele identificabile din punct de vedere al structurii si al programului de aplicatie, care includ o placa fiscala cu modul fiscal. Pe langa functiile standard ale unei case de marcat, aceste terminale ofera si functii specifice.

Case de marcat cu hardware dedicat

Casele de marcat cu hardware dedicat integreaza un model fiscal controlat de un program de aplicatie care asigura anumite functii de lucru si care permite operarea bazei de date proprii. Totodata, aceste tipuri de case de marcat permit comunicatia sau salvarea externa si, optional, interfetele pot asigura si functionarea alaturi de un program de aplicatie extern.

Decont 300 sau decont de TVA - ce trebuie sa stii in 2021Decont 300 sau decont de TVA - ce trebuie sa stii in 2021Declarația 300, cunoscută pe scena fiscală și ca decont 300 sau decont de TVA, se află în topul formularelor obligatorii în relația cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Începând cu anul 2019, acesta se transmite numai prin mijloace electronice de transmitere la distanță. În această primăvară, Fiscul a adus noi modificări Declarației 300, care au fost oficializate prin Ordinul nr. 632/2021(Monitorul Oficial nr. 464 din 4 mai 2021). ...
TOP 5 cele mai folosite operatiuni pe casa de marcatTOP 5 cele mai folosite operatiuni pe casa de marcatCasa de marcat nu mai este de ceva vreme doar un simplu instrument de efectuat calcule și încasat. Grație tendințelor tehnologice care au avut un impact major și în sfera fiscală, asistăm la transformări care până recent păreau aproape imposibile. În prezent, aceste aparate fiscale au integrate multe funcții care ușurează considerabil activitatea operatorilor economici. Iată care sunt cele mai utilizate operațiuni pe casa de marcat și la ce sunt acestea ...
Scurt ghid de documente contabile și fiscale pentru antreprenorii din retailScurt ghid de documente contabile și fiscale pentru antreprenorii din retailDacă ai pornit recent pe calea antreprenoriatului în retail ori ai această intenție în viitorul apropiat, trebuie să iei în calcul și documentele contabile și fiscale ale afacerii tale. Indiferent de mărimea și specificul firmei, legea te obligă să ai un contabil intern (angajat) ori extern. Contabilul te va informa încă de la primele întâlniri care sunt documentele contabile și fiscale de care are nevoie, dar și alte informații asemănătoare. ...
Danubius Exim
Suport Service: 021/200 6000
Datecs.ro - Magazin echipamente fiscale
© Copyright Datecs.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 16326