Ce sunt casele de marcat cu jurnal electronic

Pentru ca un business sa functioneze legal, antreprenorii si mangerii trebuie sa fie tot timpul conectati la schimbarile legislative si sa le implementeze in activitatea de zi cu zi. Astfel, toti proprietarii de firme care vand bunuri si servicii au obligativitatea ca, incepand cu prima parte a anului urmator, sa utilizeze exclusiv case de marcat cu jurnal electronic.

Ce functii au in plus casele de marcat cu jurnal electronic

Exista mai multe diferente intre vechile case de marcat si cele cu jurnal intarziat. In primul rand, in cazul celor din cea de-a doua categorie, rola este inlocuita de un jurnal electronic care inregistreaza si stocheaza toate tranzactiile pe care comerciantul le efectueaza. Printre datele memorate de un astfel de dispozitiv se numara: denumirea produsului si a serviciului alaturi de valoarea aferenta si de cantitate, dar si totalul bonului fiscal.

Toate aceste date vor fi memorate pe un suport de memorie, integrat in componenta dispozitivului. Astfel, dublurile bonurilor fiscale nu se mai tiparesc pe role, ci sunt pastrate in jurnalul casei de marcat, evident, in format electronic. Mai mult decat atat, la finalul fiecarei zile, se vor transmite automat rapoartele fiscale catre ANAF.

O alta facilitate pe care o ofera casele de marcat cu jurnal intarziat este aceea ca functioneaza si in modul offline. Mai exact, acestea sunt functionale si atunci cand conexiunea la Internet este indisponibila, continuand sa emita bonuri fiscale si sa memoreze toate datele legate de tranzactii.

Care este rolul pentru care au fost introduse casele de marcat cu jurnal electronic

ANAF a luat decizia de a impune aceasta schimbare in vederea reducerii evaziunii fiscale. Prin utilizarea acestor aparate moderne, Administratia Nationala de Administrare Fiscala va putea sa monitorizeze mult mai bine activitatea comerciantilor de bunuri si servicii, deoarece datele se transmit catre serverul institutiei in timp real.

Ce se intampla in cazul in care conexiunea la Internet este intrerupta?

Asa cum am mentionat anterior, casele de marcat cu jurnal electronic functioneaza in parametri optimi chiar si cand nu sunt conectate la Internet. In acest caz, transmiterea datelor catre ANAF se va face imediat dupa reluarea conexiunii, automat, indiferent de cat de lunga a fost perioada de intrerupere.

Acestor masuri de combatere a evaziunii fiscale pe care ANAF le-a implementat, se alatura si obligativitatea care prevede ca fiecare operator economic sa incheie un contract de service post-garantie pentru noile case de marcat cu jurnal electronic. Noile dispozitive trebuie sa detina chiar si un ceritificat digital, cu ajutorul caruia comerciantii pot face autentificarea aparatelor la serverele ANAF.

Datecs este primul furnizor de case de marcat cu jurnal electronic care afla noutatile din domeniu si tine pasul cu ele, oferindu-ti echipamente fiscale fiabile si performante!

Ce este si ce face un terminal POS - Ghid de alegere a celei mai bune solutiiCe este si ce face un terminal POS - Ghid de alegere a celei mai bune solutiiÎn planul oricărui business, fie că este la început ori în plină ascensiune, alegerea echipamentelor fiscale este o etapă importantă. Plățile cu cardul prin terminal POS nu mai reprezintă de mulți ani o noutate în comerț, o nișă care se află într-o continuă dezvoltare. Utilizarea POS-ului nu este doar un pas modern pentru dezvoltarea afacerii, ci și o măsură obligatorie reglementată prin lege. Mai exact, este vorba despre Legea 209/2016, cunoscuta ...
Contabilitate si raportare financiara - care sunt standardele internationale si de ce trebuie sa tii cont ca antreprenorContabilitate si raportare financiara - care sunt standardele internationale si de ce trebuie sa tii cont ca antreprenorSocietățile comerciale listate la bursă sunt obligate să adopte standardele internaționale de raportare financiară (IFRS), după cum stabilește Ordinul nr. 881/2012 al Ministerului Finanțelor Publice. De atunci până în prezent au apărut mai multe noutăți în legislația IFRS care pot pune în dificultate și un specialist cu experiență, dacă nu este bine informat. Trecerea la aceste standarde implică schimbări importante în sistemul financiar de ...
Amenzile si alte consecinte asociate neconectarii caselor de marcat la ANAF la timpAmenzile si alte consecinte asociate neconectarii caselor de marcat la ANAF la timpLegiuitorii nu mai sunt dispuși să amâne termenul pentru conectarea caselor de marcat la serverul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Data limită pentru operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili a expirat la finalul lunii iunie 2021, iar cel pentru IMM-uri (întreprinderile mici și mijlocii) se apropie cu pași repezi – 30 noiembrie 2021. Firmele care nu respectă termenele de conectare vor suporta consecințe majore, amenzile ...
Danubius Exim
Suport Service: 021/200 6000
Datecs.ro - Magazin echipamente fiscale
© Copyright Datecs.ro 2023. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 16326