Cat dureaza fiscalizarea casei de marcat?

Pentru fiscalizarea unei case de marcat se intocmeste un dosar pentru cerere de inregistrare (ANAF) – – pentru mun. Bucuresti trebuie sa se prezinte personal unul dintre administratori sau asociati sau un delegat cu procura notariala sau prin Spatiul Public Virtual (S.P.V) 

LA A.N.A.F. AI NEVOIE DE URMATOARELE ACTE:

Actele primite la achizitionarea casei de marcat:

 • factura,
 • chitanta/ordin de plata
 • certificatul de garantie,
 • procesul verbal de sigilare de la Administratia Financiara, - copie
 • Avizul de la Comisia de Avizare. – copie

impreuna cu actele firmei tale:

 • Copie dupa CUI; copie + original
 • Copie CIF, copie + original
 • Dovada punct de lucru, copie + original
 • Dovada de spatiu, copie + original
 • Cerere de atribuire a numarului de ordine (2 ex)

I. Cu aceste documente vei merge la AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA din fiecare judet, pentru obtinerea numarului de ordine al casei de marcat.

Mai rapid se poate obtine NUI (numar unic de inregistrare) de la ANAF prin intermediul Spatiului Public Virtual (S.P.V) prin completarea si semnarea formularului C801 precum si prin incarcarea unei arhive cu toate actele de mai sus.

Dupa ce ai obtinut numarul de ordine de la ANAF, suna la Administratia Financiara din judetul unde ai punctul de lucru si anunta inspectorul ca ati achizitionat o casa de marcat pe care urmeaza sa o fiscalizezi. Dupa, suna la Danubius-Exim SRL(tel. 021-224 55 24 / 021-224 55 25), in cazul in care ati achizitionat casa de la Danubius-Exim, sau la distribuitorii Danubius pentru a te programa in vederea fiscalizarii.

II. La fiscalizare si scolarizare te vei prezenta impreuna cu casa de marcat, Registrul Special, Cartea de Interventii, stampila firmei si un set de role. Persoana care va lucra cu casa de marcat va fi scolarizata gratuit.

III. Dupa scolarizare si fiscalizare se va completa Declaratia de Instalare in 4 exemplare care va fi semnata de Unitatea de Service si tu in calitate de Beneficiar.

 • Mergi apoi in termen de 24 de ore cu Declaratia de Instalare pentru a fi semnata si de inspectorul Administratiei Financiare pe care l-ai anuntat in prealabil. Documentul va fi inregistrat la Registratura pentru a se pune stampila si numarul de inregistrare.
 • Un exemplar din aceasta Declaratie de Instalare va ramane la Administratia Financiara, un exemplar la tine, un exemplar la unitatea de service si un exemplar la AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA( A.N.A.F).

Din acel moment vei putea utiliza casa de marcat. Iti dorim success!

ATENTIE!

 • FISCALIZAREA SE VA FACE IN TERMEN DE 7 ZILE DE LA DATA PRIMIRII NUMARULUI DE ORDINE DE LA A.N.A.F.
 • DECLARATIA DE INSTALARE (IN 4 EXEMPLARE) SE VA DEPUNE LA ADMINISTRATIA FINANCIARA IN TERMEN DE 24 ORE DE LA FISCALIZARE.
Decont 300 sau decont de TVA - ce trebuie sa stii in 2021Decont 300 sau decont de TVA - ce trebuie sa stii in 2021Declarația 300, cunoscută pe scena fiscală și ca decont 300 sau decont de TVA, se află în topul formularelor obligatorii în relația cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Începând cu anul 2019, acesta se transmite numai prin mijloace electronice de transmitere la distanță. În această primăvară, Fiscul a adus noi modificări Declarației 300, care au fost oficializate prin Ordinul nr. 632/2021(Monitorul Oficial nr. 464 din 4 mai 2021). ...
TOP 5 cele mai folosite operatiuni pe casa de marcatTOP 5 cele mai folosite operatiuni pe casa de marcatCasa de marcat nu mai este de ceva vreme doar un simplu instrument de efectuat calcule și încasat. Grație tendințelor tehnologice care au avut un impact major și în sfera fiscală, asistăm la transformări care până recent păreau aproape imposibile. În prezent, aceste aparate fiscale au integrate multe funcții care ușurează considerabil activitatea operatorilor economici. Iată care sunt cele mai utilizate operațiuni pe casa de marcat și la ce sunt acestea ...
Scurt ghid de documente contabile și fiscale pentru antreprenorii din retailScurt ghid de documente contabile și fiscale pentru antreprenorii din retailDacă ai pornit recent pe calea antreprenoriatului în retail ori ai această intenție în viitorul apropiat, trebuie să iei în calcul și documentele contabile și fiscale ale afacerii tale. Indiferent de mărimea și specificul firmei, legea te obligă să ai un contabil intern (angajat) ori extern. Contabilul te va informa încă de la primele întâlniri care sunt documentele contabile și fiscale de care are nevoie, dar și alte informații asemănătoare. ...
Danubius Exim
Suport Service: 021/200 6000
Datecs.ro - Magazin echipamente fiscale
© Copyright Datecs.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 16326