Avantajele unei tranzactii cu cardul

Foto: pixabay.com

Plata cumparaturilor cu cardul devine pe zi ce trece o modalitate actuala, oferind numeroase avantaje clientilor. Pe de o parte, acestia nu mai sunt nevoiti sa aiba in portofel bani lichizi, fiind mult mai in siguranta, iar pe de alta parte, mai ales in cazul cardurilor de credit, clientii pot beneficia de o serie de promotii, reduceri sau bonusuri, in anumite magazine partenere.

Simplu și eficient

Nimic nu este mai simplu decat sa platesti cu cardul intr-un magazin. Ca atare, odata cu scanarea bunurilor alese pentru cumparare, i se va preciza vanzatorului modalitatea de plata aleasa. Este nevoie de introducerea cardului in POS (Point of Sale), iar dupa citirea acestuia, este nevoie de tastarea PIN-ului pe POS, sau pentru cardurile Contactless –  la sume pana in valoarea de 100 Lei, doar apropierea acestuia de POS. Atunci cand exista suma de bani necesara pentru achitarea cumparaturilor se va preciza ca tranzactia a fost aprobata. Daca suma de bani existenta pe card nu acopera suma ceruta, atunci veti primi mesajul ``fonduri insuficiente``. Poate exista si situatia in care sa nu functioneze dispozitivul, de aceasta data fiind necesara achitarea cu bani lichizi.

Echipamente specializate pentru plata cu cardul

Plata cu cardul reprezinta o solutie actuala oferita si potrivita si tocmai de aceea este nevoie ca aproape toate magazinele sa beneficieze de dispozitive specializate, astfel incat sa fie posibile aceste tranzactii.
In cazul in care se doreste evitarea unor intreruperi ale sistemului, atunci comerciantii ar putea opta pentru echipamente de o calitate superioara, POS-uri bancare, scannere Ios, audio pos bancar.

Plati fara comisioane

Si cum toti cei ce se decid sa plateasca cu cardul se tem de existenta unor taxe ascunse sau comisioane, trebuie sa avem in vedere si lamurirea acestei probleme. Trebuie sa se cunoasca faptul ca plata cu cardul nu presupune achitarea niciunei alte taxe suplimentare, suma de pe bonul fiscal fiind retinuta prin aceasta tranzactie. In plus, cardurile Contactless au un mare beneficiu – la cumparaturi mai mici de 100 de lei, nu este nevoie de certificarea unei tranzactii prin tastarea PIN-ului decat daca alegeti acest lucru.

Atentie cand tastezi PIN-ul

PIN-ul reprezinta o asociere de numere, pe care trebuie sa o tastezi fie la plati cu o valoare mai mare de 100 Lei, fie ori de cate ori realizezi o tranzactie – in situatia in care doresti acest lucru indiferent de valoarea tranzactiei. Este indicat sa actionezi cu prudenta si sa tastezi PIN-ul cu protejarea tastelor utilizate, astfel ca in marile magazine tastati cu multa atentie aceste numere, avand grija sa nu fie observate.

Posibilitatea, in viitor, de a primi avansuri de numerar

In viitor, utilizatorii de carduri vor putea beneficia si de aceasta facilitate. Mai exact, daca vor opta pentru oferirea acestui serviciu, magazinele ar putea acorda avansuri de numerar la terminalele de plata, conform solicitarilor clientilor care fac cumparaturi in magazinul respectiv. Cu toate acestea, nu va fi posibil sa retragi orice suma de bani de pe card, ci trebuie sa te incadrezi in limita maxima de 200 de lei. Acest avans solicitat de catre client va trebui sa fie evidentiat pe bonul fiscal.
Magazinele trebuie sa afiseze, potrivit legii, la un loc cu vizibilitate buna, un anunt prin care comunica daca acorda sau nu avans de numerar, informand clientul. In acelasi timp, anuntul respectiv trebuie sa informeze daca exista sau nu costuri sau comisioane pentru acordarea acestui serviciu si in caz afirmativ, informatii privind costurile serviciului.

Plata cu cardul nu este o procedura grea, beneficiind de cele mai bune conditii de siguranta. Nu trebuie sa mai porti grija banilor din portofel, fiind mult mai simplu si sigur sa platesti doar prin tastarea unui PIN sau prin alaturarea cardului de dispozitivul de plata – in situatia cardurilor Contactless.

Scurt ghid de documente contabile și fiscale pentru antreprenorii din retailScurt ghid de documente contabile și fiscale pentru antreprenorii din retailDacă ai pornit recent pe calea antreprenoriatului în retail ori ai această intenție în viitorul apropiat, trebuie să iei în calcul și documentele contabile și fiscale ale afacerii tale. Indiferent de mărimea și specificul firmei, legea te obligă să ai un contabil intern (angajat) ori extern. Contabilul te va informa încă de la primele întâlniri care sunt documentele contabile și fiscale de care are nevoie, dar și alte informații asemănătoare. ...
Conectarea caselor de marcat la ANAF - ce date vor fi transmiseConectarea caselor de marcat la ANAF - ce date vor fi transmiseConectarea caselor de marcat la ANAF, procedură începută oficial la 31 martie 2021, se realizează pe categorii de contribuabili și urmează să se finalizeze la finalul lunii noiembrie 2021. Ministerul Finanțelor Publice și ANAF au depus eforturi pentru ca proiectul digital care vizează conectarea aparatelor fiscale de marcat la sistemul informatic să fie definitivat în acest an. REMINDER - termenele pentru conectarea caselor de marcat la ANAF În calendarul de ...
Comert cu amanuntul si comert cu ridicata: diferente contabile, legislative si de profitabilitateComert cu amanuntul si comert cu ridicata: diferente contabile, legislative si de profitabilitateComerțul, fie că este cu amănuntul ori cu ridicata, este sectorul care domină economia românească. Tot mai mulți antreprenori au fost interesați să dezvolte afaceri în această sferă, iar trendul se va menține ascendent și în următorii ani. La baza acestuia, evident, stă consumul, iar apetitul pentru cumpărături al românilor a crescut semnificativ chiar și în noul context pandemic. Dezbatem în continuare cele două concepte - comerț cu ...
Danubius Exim
Suport Service: 021/200 6000
Datecs.ro - Magazin echipamente fiscale
© Copyright Datecs.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 16326