Avantajele cititoarelor de coduri de bare. TOP 3 utilizari principale

Cititoarele de coduri de bare fac parte din logistica multor business-uri. Exceptand comertul, aria lor de utilizare cuprinde si alte domenii. Astfel, le regasim nu doar in supermarketuri si in depozite, dar si in birouri, in aeroporturi sau in dotarea firmelor de curierat si nu numai. Astfel, un cititor cod de bare prezinta o serie de avantaje, oferind mai multe functii importante, printre care:


#1. Identificarea si etichetarea produselor in magazine si depozite
    Cititoarele de coduri de bare ajuta la identificarea rapida a produselor, fiind un instrument de lucru indispensabil pentru personalul din magazine. Folosind un cititor de cod de bare, operatiuni precum inventariarea, de exemplu, devin mult mai facil de realizat, procesul capatand, totodata, un grad mai mare de acuratete. Evaluarea situatiei stocurilor este, de asemenea, permisa prin utilizarea acestor cititoare de coduri de bare.


    Aceste caracteristici pe care le au cititoarele de coduri de bare se transforma in avantaje deloc de neglijat atat pentru personalul care le utilizeaza, dar si pentru clientii magazinelor. Pe de-o parte, efortul angajatilor de a pastra evidenta produselor si de a le eticheta scade considerabil, iar pe de alta parte experienta clientilor devine mai placuta, avand in vedere ca inregistrarea produselor la casa de marcat va avea loc mult mai rapid.


#2 Citire vouchere/cupoane de gratuitate/discount pe suport hartie sau pe ecranul telefonului clientului
#3 Identificare client prin inscriptionarea unui cod dedicat pe carduri de loialitate sau in aplicatie mobila
    
#4. Efectuarea operatiunilor de check-out in aeroport
Un cititor de coduri de bare este un accesoriu care se utilizeaza si in aeroporturi. Acesta isi gaseste utilitatea in procesul de check-out al bagajelor, care necesita atentie si organizare. Rolul acestor cititoare de coduri de bare nu poate fi trecut cu vederea, daca ne raportam la numarul foarte mare de bagaje care sunt pastrate in aeroport si care trebuie identificate si sortate. In acest mod, eforturile personalului sunt eficientizate, iar timpii de asteptare se reduc considerabil, la fel ca si riscurile aparitiei unor incidente (de exemplu, pierderea sau incurcarea bagajelor).

#5. Inregistrarea documentelor in diverse sfere de activitate
    Dezvoltarea tehnologiilor care stau la baza functionarii unui cititor de coduri de bare a permis extinderea modalitatilor sale de utilizare. Mai nou, acestea sunt folosite in activitatile de birou, pentru inregistrarea documentelor, ceea ce ofera un avantaj mai mult decat evident: facilitarea organizarii documentelor si mentinerea unei evidente a acestora.

    In acelasi timp, in serviciile de coletarie, cititoarele de coduri de bare sunt de nelipsit, deoarece garanteaza o selectie corespunzatoare a corespondentei.

    Un alt rol pe care il poate indeplini un cititor de coduri de bare se refera la modalitatile moderne de plata a facturilor. Numele clientului, la fel ca si suma de plata pot fi identificate prin simpla scanare a codului de bare de pe factura.

Case de marcat cu jurnal electronic - amenzi uriase pentru nerespectarea obligației de a folosi noile case de marcatCase de marcat cu jurnal electronic - amenzi uriase pentru nerespectarea obligației de a folosi noile case de marcatObligația firmelor de a avea noile case de marcat cu jurnal electronic este impusă de către Ministerul Finanțelor printr-o Ordonanță de Guvern, iar nerespectarea acesteia ar putea fi sancționată cu amenzi usturătoare, de până la 10.000 de lei. Nerespectarea acestei obligații se afla sub Legea prevenirii, înainte de ultimele modificări aduse de către guvernanți, astfel încât comercianții puteau primi un simplu avertisment la vizita inspectorilor Antifraudă ...
Cat dureaza fiscalizarea casei de marcat?Cat dureaza fiscalizarea casei de marcat?Pentru a putea realiza fiscalizarea unei case de marcat, va trebui să întocmiți un dosar cu mai multe acte, pentru a obține cererea de înregistrare de la ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală). Pentru depunerea dosarului, e necesară prezentarea fizică la sediul autorității a unuia dintre administratorii companiei, un asociat sau un delegat cu procură notarială. Acte necesare pentru predarea dosarului la ANAF Dosarul care trebuie depus la sediul ANAF din ...
Descarcarea jurnalului electronic din casa de marcat: ghid utilDescarcarea jurnalului electronic din casa de marcat: ghid utilPotrivit celor mai recente reglementari fiscale, operatorii care utilizeaza case de marcat cu jurnal electronic au obligatia de a transmite lunar autoritatii fiscale fisierele care cuprind istoricul inregistrarilor din aparat. Astfel, pana la data de 20 ale fiecarei luni, utilizatorii acestor echipamente fiscale trebuie sa raporteze datele lunii anterioare; printre informatiile ce necesita a fi comunicate se numara rapoartele zilnice de inchidere, datele din bonul fiscal si altele, toate ...
Danubius Exim
Suport Service: 021/200 6000
Datecs.ro - Magazin echipamente fiscale
© Copyright Datecs.ro 2020. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 16326