Avantajele cititoarelor de coduri de bare. TOP 3 utilizari principale

Cititoarele de coduri de bare fac parte din logistica multor business-uri. Exceptand comertul, aria lor de utilizare cuprinde si alte domenii. Astfel, le regasim nu doar in supermarketuri si in depozite, dar si in birouri, in aeroporturi sau in dotarea firmelor de curierat si nu numai. Astfel, un cititor cod de bare prezinta o serie de avantaje, oferind mai multe functii importante, printre care:


#1. Identificarea si etichetarea produselor in magazine si depozite
    Cititoarele de coduri de bare ajuta la identificarea rapida a produselor, fiind un instrument de lucru indispensabil pentru personalul din magazine. Folosind un cititor de cod de bare, operatiuni precum inventariarea, de exemplu, devin mult mai facil de realizat, procesul capatand, totodata, un grad mai mare de acuratete. Evaluarea situatiei stocurilor este, de asemenea, permisa prin utilizarea acestor cititoare de coduri de bare.


    Aceste caracteristici pe care le au cititoarele de coduri de bare se transforma in avantaje deloc de neglijat atat pentru personalul care le utilizeaza, dar si pentru clientii magazinelor. Pe de-o parte, efortul angajatilor de a pastra evidenta produselor si de a le eticheta scade considerabil, iar pe de alta parte experienta clientilor devine mai placuta, avand in vedere ca inregistrarea produselor la casa de marcat va avea loc mult mai rapid.


#2 Citire vouchere/cupoane de gratuitate/discount pe suport hartie sau pe ecranul telefonului clientului
#3 Identificare client prin inscriptionarea unui cod dedicat pe carduri de loialitate sau in aplicatie mobila
    
#4. Efectuarea operatiunilor de check-out in aeroport
Un cititor de coduri de bare este un accesoriu care se utilizeaza si in aeroporturi. Acesta isi gaseste utilitatea in procesul de check-out al bagajelor, care necesita atentie si organizare. Rolul acestor cititoare de coduri de bare nu poate fi trecut cu vederea, daca ne raportam la numarul foarte mare de bagaje care sunt pastrate in aeroport si care trebuie identificate si sortate. In acest mod, eforturile personalului sunt eficientizate, iar timpii de asteptare se reduc considerabil, la fel ca si riscurile aparitiei unor incidente (de exemplu, pierderea sau incurcarea bagajelor).

#5. Inregistrarea documentelor in diverse sfere de activitate
    Dezvoltarea tehnologiilor care stau la baza functionarii unui cititor de coduri de bare a permis extinderea modalitatilor sale de utilizare. Mai nou, acestea sunt folosite in activitatile de birou, pentru inregistrarea documentelor, ceea ce ofera un avantaj mai mult decat evident: facilitarea organizarii documentelor si mentinerea unei evidente a acestora.

    In acelasi timp, in serviciile de coletarie, cititoarele de coduri de bare sunt de nelipsit, deoarece garanteaza o selectie corespunzatoare a corespondentei.

    Un alt rol pe care il poate indeplini un cititor de coduri de bare se refera la modalitatile moderne de plata a facturilor. Numele clientului, la fel ca si suma de plata pot fi identificate prin simpla scanare a codului de bare de pe factura.

POS bancar in folosinta GRATUITAPOS bancar in folosinta GRATUITABluePad-55 BluePad-5000 Daca te numeri printre clientii fideli Datecs – adica folosesti casa de marcat Datecs de cel putin 3 ani – si iti doresti si tu optiunea acceptarii platii cu cardul, dar nu ai posibilitatea achizitionarii unui echipament, venim in intampinarea ta cu o noua solutie: BP 5000 si BP 55. De ce sa alegi POS bancar Datecs? Poti accepta orice forma de plata moderna Previi eroarea umana si frauda - conectezi POS-ul la casa de marcat si primesti direct un singur bon (FISCAL si ...
Ce este si ce face un terminal POS - Ghid de alegere a celei mai bune solutiiCe este si ce face un terminal POS - Ghid de alegere a celei mai bune solutiiÎn planul oricărui business, fie că este la început ori în plină ascensiune, alegerea echipamentelor fiscale este o etapă importantă. Plățile cu cardul prin terminal POS nu mai reprezintă de mulți ani o noutate în comerț, o nișă care se află într-o continuă dezvoltare. Utilizarea POS-ului nu este doar un pas modern pentru dezvoltarea afacerii, ci și o măsură obligatorie reglementată prin lege. Mai exact, este vorba despre Legea 209/2016, cunoscuta ...
Contabilitate si raportare financiara - care sunt standardele internationale si de ce trebuie sa tii cont ca antreprenorContabilitate si raportare financiara - care sunt standardele internationale si de ce trebuie sa tii cont ca antreprenorSocietățile comerciale listate la bursă sunt obligate să adopte standardele internaționale de raportare financiară (IFRS), după cum stabilește Ordinul nr. 881/2012 al Ministerului Finanțelor Publice. De atunci până în prezent au apărut mai multe noutăți în legislația IFRS care pot pune în dificultate și un specialist cu experiență, dacă nu este bine informat. Trecerea la aceste standarde implică schimbări importante în sistemul financiar de ...
Danubius Exim
Suport Service: 0212006000
Datecs.ro - Magazin echipamente fiscale
© Copyright Datecs.ro 2024. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 16326