Ai nevoie de o casa de marcat noua? Trebuie sa stii aceste 6 lucruri

Ai început căutările pentru o nouă casă de marcat și nu știi care este modelul potrivit? Diversitatea de aparate fiscale electronice de pe piață te poate pune în dificultate, de aceea este important să studiezi atent domeniul și să stabilești de la început câteva criterii de selecție. 

Ca să te asiguri că achiziționezi modelul potrivit pentru firma ta, citește următoarele sfaturi. 

1. Asigură-te că modelul ales este acreditat de ANAF

Operatorii economici sunt sfătuiți să cumpere o casă de marcat doar după ce s-au asigurat că a primit acreditare de la ANAF. Poți să achiziționezi echipamentele Datecs de la unitățile acreditate din orașul tău. În prezent, produsele noastre sunt disponibile în toate județele din țară. Rețeaua de distribuție și service DanubiusExim/Datecs numără peste 300 de companii, pregătite să ofere suportul necesar clienților. Consultă rețeaua de unități acreditate case de marcat.

2. Casa de marcat trebuie să se plieze pe caracteristicile afacerii tale

Printre cele mai importante criterii care ar trebui să stea la baza alegerii casei de marcat este și tipul afacerii. Spre exemplu, o casă de marcat fixă este potrivită pentru un magazin, un salon de înfrumusețare sau o farmacie. În timp ce pentru o firmă de curierat ori de transport persoane este mai utilă o casă de marcat portabilă. Modelul portabil nu ocupă mult spațiu și este ușor de manipulat, ușurând semnificativ activitatea angajaților. Noul model de casă de marcat WP50 cu acumulator este o variată pe care o poți lua în considerare în această situație. Principalele caracteristici ale aparatului marca DATECS sunt: numărul maxim de articole - până la 100 000, meniul prietenos special reconfigurat, interfețele multiple, modemul de comunicație incorporat cu SIM de date instalat și PIN PAD ready pentru conectare dispozitiv de acceptare a cardurilor bancare. 

3. Dimensiunea business-ului dictează casa de marcat potrivită

Alege casa de marcat în funcție de dimensiunea afacerii tale ori de planurile pe care le ai în viitorul apropiat. În magazinele unde se înregistrează un număr mare de tranzacții va fi necesar un aparat fiscal cu o capacitate mai mare de înregistrare. Totodată, vei avea nevoie de un model dotat cu scanner ori care se poate conecta la cântar. Orice facilitate suplimentară care îți poate ajuta afacerea să prospere merită investiția. 


4. Serviciile conexe oferite de distribuitor pot face diferența

Atunci când pornești pe un drum nou este important să știi că ai bătut palma cu un aliat de încredere. Așadar, alege noua casă de marcat după ce ai analizat cu atenție oferta de servicii a distribuitorului. Va conta mult ca personalul să îți ofere o direcție concretă în alegerea aparatului fiscal potrivit, dar și a accesoriilor compatibile. Totodată, asistența personalizată în cazul în care apar dificultăți este un bonus esențial. Un distribuitor care se concentrează pe necesitățile clientului și oferă alternative de calitate merită încrederea ta pe viitor. 

5. Securitatea casei de marcat, încă o caracteristică de analizat

Nu cumpăra o casă nouă de marcat până nu te asiguri că îți protejează încasările. Banii lichizi și bonurile aferente tranzacțiilor bancare trebuie să fie păstrate în siguranță. Un aparat fiscal de calitate este dotat cu sertare metalice pentru bani securizate fie prin cheie, fie printr-un pin, astfel încât să nu poată avea orice persoană neautorizată acces la conținut. 

6. Nu uita de diminuarea impozitului cu contravaloarea casei de marcat

Din 1 august 2020 a intrat în vigoare Legea nr. 153/2020 pentru modificarea și completarea Codului fiscal, precum și pentru completarea Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități. Prin acest act normativ este menționat faptul că se instituie posibilitatea scăderii costului de achiziție aferent aparatelor de marcat electronice din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor în trimestrul în care au fost puse în funcțiune. Scăderea se efectuează în limita impozitului pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul respectiv. 

Potrivit prevederilor de la art. 56 alin. (1^6) –(1^7) din Codul fiscal:

“(16) Microîntreprinderile care achiziționează aparate de marcat electronice fiscale, astfel cum sunt definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările și completările ulterioare, scad costul de achiziție aferent lor din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor în trimestrul în care au fost puse în funcțiune, în limita impozitului pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul respectiv.

(17) Sumele care nu sunt scăzute potrivit prevederilor alin. (1^6) din impozitul datorat pe veniturile microîntreprinderilor se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive. Scăderea acestor sume din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat se efectuează în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor."


Echipa Datecs îți stă la dispoziție dacă ai nevoie de consiliere în alegerea casei de marcat pentru business-ul tău.

POS bancar in folosinta GRATUITAPOS bancar in folosinta GRATUITABluePad-55 BluePad-5000 Daca te numeri printre clientii fideli Datecs – adica folosesti casa de marcat Datecs de cel putin 3 ani – si iti doresti si tu optiunea acceptarii platii cu cardul, dar nu ai posibilitatea achizitionarii unui echipament, venim in intampinarea ta cu o noua solutie: BP 5000 si BP 55. De ce sa alegi POS bancar Datecs? Poti accepta orice forma de plata moderna Previi eroarea umana si frauda - conectezi POS-ul la casa de marcat si primesti direct un singur bon (FISCAL si ...
Ce este si ce face un terminal POS - Ghid de alegere a celei mai bune solutiiCe este si ce face un terminal POS - Ghid de alegere a celei mai bune solutiiÎn planul oricărui business, fie că este la început ori în plină ascensiune, alegerea echipamentelor fiscale este o etapă importantă. Plățile cu cardul prin terminal POS nu mai reprezintă de mulți ani o noutate în comerț, o nișă care se află într-o continuă dezvoltare. Utilizarea POS-ului nu este doar un pas modern pentru dezvoltarea afacerii, ci și o măsură obligatorie reglementată prin lege. Mai exact, este vorba despre Legea 209/2016, cunoscuta ...
Contabilitate si raportare financiara - care sunt standardele internationale si de ce trebuie sa tii cont ca antreprenorContabilitate si raportare financiara - care sunt standardele internationale si de ce trebuie sa tii cont ca antreprenorSocietățile comerciale listate la bursă sunt obligate să adopte standardele internaționale de raportare financiară (IFRS), după cum stabilește Ordinul nr. 881/2012 al Ministerului Finanțelor Publice. De atunci până în prezent au apărut mai multe noutăți în legislația IFRS care pot pune în dificultate și un specialist cu experiență, dacă nu este bine informat. Trecerea la aceste standarde implică schimbări importante în sistemul financiar de ...
Danubius Exim
Suport Service: 0212006000
Datecs.ro - Magazin echipamente fiscale
© Copyright Datecs.ro 2024. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 16326