Afacerea ta impune utilizarea unui sistem POS? Notiuni esentiale despre cadrul legislativ

Sursa: https://squareup.com

Pentru gestionarea oricarei afaceri care se desfasoara in cadrul unei piete cu un puternic caracter concurential, va fi nevoie sa te asiguri ca tii pasul cu schimbarile care se petrec si care pot influenta desfasurarea acesteia. Astfel, operatorii economici din sectoarele suprasaturate ale pietei trebuie sa ia in calcul miscarile competitiei, cerintele clientilor, dar si diversele schimbari legislative care reglementeaza respectiva arie de activitate. in acest context, obligativitatea introducerii sistemele POS de catre anumite categorii de operatori economici, devine un subiect central de discutie.

Prin urmare, afacerea ta impune utilizarea unui sistem POS? Afla cum este conturat cadrul legislativ care vizeaza aceasta problematica!

Cine are obligativitatea de a folosi sistemele POS?

Desi prevederile legale au intrat in vigoare inca din prima luna a anului 2017, se pare ca nu toti comerciantii s-au supus acestora, asta pentru ca legile vizeaza doar anumite categorii de operatori economici. Masurile privind obligativitatea introducerii sistemelor POS a fost stabilita prin Legea nr. 209/2016 si doreste promovarea sistemelor de plata moderne. Astfel, incepand cu data mentionata mai sus, toti operatorii economici care desfasoara activitati de comert cu amanuntul si care au inregistrat o cifra de afaceri anuala de peste 10.000 sunt obligati sa introduca metoda de plata cu cardul bancar.

Necesitatea detinerii unui sistem POS pentru plata cu cardul vizeaza de asemenea si institutiile publice care practica incasarea de impozite, taxe, amenzi si alte obligatii de plata.

Ce este legea CashBack ?

Legea CashBack este o alta prevedere legislativa care insoteste, oarecum, obligativitatea operatorilor comerciantilor de a detine un POS bancar. Concret, pentru cresterea rulajului financiar, legea impune ca orice client sa aiba posibilitatea de a retrage bani de la orice magazin, benzinarie, restaurant etc., in limita a 200 lei. Cashback se aplica, insa, doar in cazul in care clientul efectueaza o tranzactie catre operatorul economic. Comerciantii sunt, asadar, nevoiti sa incheie contracte separate cu fiecare dintre emitentii cardurilor.

Ce sanctiuni atrage abaterea de la lege?

Nerespectarea legii care impune utilizarea sistemelor POS atrage consecinte ce pot afecta considerabil buzunarele comerciantilor. Prin urmare, amenzile aplicate se incadreaza intre 5.000 si 7.500 de lei, pentru operatorii economici. Daca vorbim despre insititutiile publice care nu se supun reglementarilor, atunci sumele pe care vor trebui sa le plateasca sunt si mai consistente, pornind de la 20.000 lei si atingand chiar si pragul de 50.000 lei.

Datecs.ro ofera o gama variata de sisteme POS de ultima generatie, alaturi de modele diverse de case de marcat, imprimante fiscale, cititoare de coduri, precum si alte accesorii si software-uri care sa te ajute sa tii pasul cu dinamica din domeniul fiscal.

Scurt ghid de documente contabile și fiscale pentru antreprenorii din retailScurt ghid de documente contabile și fiscale pentru antreprenorii din retailDacă ai pornit recent pe calea antreprenoriatului în retail ori ai această intenție în viitorul apropiat, trebuie să iei în calcul și documentele contabile și fiscale ale afacerii tale. Indiferent de mărimea și specificul firmei, legea te obligă să ai un contabil intern (angajat) ori extern. Contabilul te va informa încă de la primele întâlniri care sunt documentele contabile și fiscale de care are nevoie, dar și alte informații asemănătoare. ...
Conectarea caselor de marcat la ANAF - ce date vor fi transmiseConectarea caselor de marcat la ANAF - ce date vor fi transmiseConectarea caselor de marcat la ANAF, procedură începută oficial la 31 martie 2021, se realizează pe categorii de contribuabili și urmează să se finalizeze la finalul lunii noiembrie 2021. Ministerul Finanțelor Publice și ANAF au depus eforturi pentru ca proiectul digital care vizează conectarea aparatelor fiscale de marcat la sistemul informatic să fie definitivat în acest an. REMINDER - termenele pentru conectarea caselor de marcat la ANAF În calendarul de ...
Comert cu amanuntul si comert cu ridicata: diferente contabile, legislative si de profitabilitateComert cu amanuntul si comert cu ridicata: diferente contabile, legislative si de profitabilitateComerțul, fie că este cu amănuntul ori cu ridicata, este sectorul care domină economia românească. Tot mai mulți antreprenori au fost interesați să dezvolte afaceri în această sferă, iar trendul se va menține ascendent și în următorii ani. La baza acestuia, evident, stă consumul, iar apetitul pentru cumpărături al românilor a crescut semnificativ chiar și în noul context pandemic. Dezbatem în continuare cele două concepte - comerț cu ...
Danubius Exim
Suport Service: 021/200 6000
Datecs.ro - Magazin echipamente fiscale
© Copyright Datecs.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 16326