Descarcarea jurnalului electronic din casa de marcat: ghid util

descarcare jurnal electronic casa de marcat

Potrivit celor mai recente reglementari fiscale, operatorii care utilizeaza case de marcat cu jurnal electronic au obligatia de a transmite lunar autoritatii fiscale fisierele care cuprind istoricul inregistrarilor din aparat.

Astfel, pana la data de 20 ale fiecarei luni, utilizatorii acestor echipamente fiscale trebuie sa raporteze datele lunii anterioare; printre informatiile ce necesita a fi comunicate se numara rapoartele zilnice de inchidere, datele din bonul fiscal si altele, toate cuprinse in cadrul unor documente digitale de tip PDF sau XML.

Avand in vedere aceasta obligativitate, un ghid referitor la descarcarea jurnalului electronic din casa de marcat va fi extrem de util pentru utilizatorii vizati.

Procedura de extragere a Raportului Lunar pentru ANAF

Iata care sunt pasii de urmat pentru a extrage Raportul Lunar stocat in memoria caselor de marcat cu jurnal electronic.

Convertirea in XML a Raportului Lunar

Dupa ce exportul s-a efectuat complet, se poate retrage stick-ul de memorie din adaptor, dupa care se va introduce intr-un laptop sau intr-un PC-ul tip Desktop.

In mod automat, casa de marcat realizeaza pe stick folderul denumit AMEF (abrevierea de la Aparat de Marcat Electronic Fiscal), in cadrul caruia se regaseste si fisierul ce poarta denumirea “Perioada_raportare”. Acest fisier are format .P7B si trebuie convertit in XML cu ajutorul soft-ului DUK Integrator, disponibil pe site-ul anaf.ro. DUK Integrator trebuie sa fie descarcat in laptop-ul sau PC-ul pe care se realizeaza procedura. De asemenea, este necesara instalarea in prealabil a aplicatiei Java, daca aceasta nu exista deja pe device-ul utilizat.

Important de stiut

Vezi lista produse

Articole populare