Case de marcat sau sisteme POS? Ce avantaje iti ofera fiecare dintre acestea

Case de marcat si sisteme pos

Unul dintre elementele esentiale fara de care nicio afacere din piata de retail nu poate functiona este sistemul de gestionare a numerarului. Indiferent daca este vorba despre echipamentele fiscale electronice sau traditionale, sau de sisteme computerizate de vanzare cu functiuni mai eleborate(POS), fiecare magazin are nevoie de un aparat de procesare a tranzactiilor.

Ce sa alegi: o casa de marcat sau un sistem POS?

Pentru un business aflat la inceput de drum, aceasta alegere depinde de foarte multe ori doar de bugetul proprietarului, iar calitatea aparaturii nu mai este un criteriu luat in calcul. De fapt, ar trebui sa acorzi suficienta atentie acestei alegeri si sa nu o lasi in seama angajatilor, pentru ca nimeni nu cunoaste afacerea ta mai bine decat tine. Inainte de a cumpara aparatura de gestionare a fluxului de numerar, documenteaza-te. Este foarte important sa intelegi, in primul rand, care sunt nevoile tale de business, in functie de care sa alegi cele mai potrivite optiuni de gestionare a numerarului. Un motiv pentru care ar trebui sa investesti in calitate atunci cand faci aceasta alegere este ca acest lucru va aduce beneficii pe termen lung pentru afacerea ta. O casa de marcat clasica, performanta, poate fi utilizata chiar si pana la 15 ani, iar un sistem Point of Purchase are o durata de viata medie intre 5 si 7 ani.

Asadar, caracteristicile pe care trebuie sa le aiba un echipament fiscal depind in mare parte de nevoile business-ului, pe care le poti identifica raspunzand la cateva intrebari, cum ar fi:

Case de marcat vs sisteme POS

Atat casele de marcat, cat si sistemele POS au mai multe tipuri de avantaje:

Avantajele sistemelor POS

Avantajele caselor de marcat

Datecs iti ofera o gama variata de echipamente electronice fiscale, dar si de consumbile pentru acestea!

Vezi lista produse

Articole populare